Πρώτη παρουσίαση των νέων Σχεδίων Χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας στις 26 Ιανουαρίου

22/01/2021

Με κύριες προτεραιότητες σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας την ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας και την έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, παρατάσσεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας, προγραμματίζοντας προκηρύξεις σχεδίων χορηγιών ύψους πέραν των €90 εκατομμυρίων εντός του 2021.

 

Οι προτάσεις του Υπουργείου για νέα σχέδια αναμένεται να κυμανθούν γύρω στα €400 εκατομμύρια για την επταετία 2021-27.

 

Τα δύο πρώτα σχέδια που θα προκηρυχθούν προσεχώς και για τα οποία το Υπουργείο θα απευθυνθεί στους πολίτες και στις επιχειρήσεις μέσω μίας ενημερωτικής ημερίδας την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, αφορούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

 

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 15:00 μ.μ. έως τις 16:00μ.μ, θα προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά, και σε αυτήν η Υπουργός κα Πηλείδου μαζί με το επιτελείο της, θα παρουσιάσουν τους οδηγούς των δύο πρώτων σχεδίων που θα προκηρυχθούν.

 

Δικαιούχοι του σχεδίου χορηγιών για «Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και άλλων στοχευμένων οικονομικών δραστηριοτήτων» είναι οι νέες ή υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα, καθώς επίσης νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις που εμπίπτουν σε οικονομικές δραστηριότητες όπως χημεία τροφίμων & ποτών και εργαστήρια δοκιμών για βιομηχανικά προϊόντα, σχεδίαση προϊόντων και ετοιμασία πρωτότυπων (prototypes) για σκοπούς βιομηχανικής παραγωγής, παραγωγή βρώσιμου και μη βρώσιμου πάγου, υπηρεσίες αποσυναρμολόγησης άχρηστων αντικειμένων/ μηχανών, ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων και ατμοκαθαριστήρια / πλυντήρια ρούχων. Δικαιούχοι του σχεδίου «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες» είναι φυσικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες υφιστάμενων κατοικιών.

 

Ο σύνδεσμος για εγγραφή στην ημερίδα είναι ο ακόλουθος:

https://event.on24.com/wcc/r/2970674/91D5830CE78F3867C3261CF92AF227DC

 

Για την πρόσκληση η οποία περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη εδώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επικοινωνήστε με την IMH στο 22505555 ή στo events@imhbusiness.com.