Αρχική Σελίδα Η Κύπρος εν συντομία Διαμονή στην Κύπρο

Διαμονή στην Κύπρο


Υψηλή ποιότητα ζωής

Η Κύπρος προσφέρει άνετο βιοτικό επίπεδο. Με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας Ζωής που ετοιμάζει το Economist Intelligence Unit για το 2005, η Κύπρος συγκρίνεται ευνοϊκά με άλλες χώρες και παρουσιάζει ένα εξαιρετικό τρόπο ζωής και κορυφαία ποιότητα ζωής. Η επισκόπηση έλαβε υπόψη ποικιλία παραγόντων, περιλαμβανομένων του εισοδήματος, της υγείας, της ελευθερίας, της ανεργίας, της οικογενειακής ζωής, του κλίματος, της πολιτικής σταθερότητας και ασφάλειας, της ισότητας των φύλων και της οικογενειακής και κοινοτικής ζωής.
Επικοινωνία

Στην Κύπρο ομιλείται ευρέως η Αγγλική γλώσσα και χρησιμοποιείται εκτενώς στις επιχειρήσεις και στην καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα οι οδικές πινακίδες και τα μενού των εστιατορίων εμφανίζονται και στην Αγγλική. Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως εφημερίδες, τοπική ραδιοσταθμοί και τηλεοπτικά προγράμματα είναι στην αγγλική.

Σε όλες τις πόλεις λειτουργούν διάφορες υψηλού επιπέδου ιδιωτικές σχολές που καλύπτουν τις ανάγκες των ξενόγλωσσων μαθητών. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε όλες τις πόλεις υπάρχουν ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χαμηλή Εγκληματικότητα

Η εγκληματικότητα στην Κύπρο είναι μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο όπως διαπιστώνεται από τις Διεθνείς Στατιστικές για την Εγκληματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο αριθμός των σοβαρών εγκλημάτων ήταν 1.039 ανά 100,000 πληθυσμού, που είναι πολύ πιο κάτω από τον αντίστοιχο αριθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στατιστικές της Διεθνούς Αστυνομίας (Ιnterpol).

Μεσογειακό Κλίμα

Η Κύπρος έχει ευχάριστο κλίμα με ξηρά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες και απολαμβάνει περίπου 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Η βροχερή περίοδος περιορίζεται μεταξύ του Νοεμβρίου και Μαρτίου. Τον Ιανουάριο, που είναι ο πιο κρύος μήνας του χρόνου, οι μέσες θερμοκρασίες είναι 6ο βαθμοί Κελσίου και 130 βαθμοί Κελσίου, αντίστοιχα, ενώ τον Αύγουστο που είναι ο πιο ζεστός μήνας οι αντίστοιχες ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες είναι 210 και 360 Κελσίου.


 Αρχική Σελίδα | Χάρτης Πλοήγησης | EN

 Αναζήτηση:

A - / A +


Σχετικές Συνδέσεις

Κυπριακό Συμβούλιο Προωθησής Υπηρεσιών Υγείας


Τελευταία Ενημέρωση στις: 01/07/2020 03:31:41 PM


© 2009 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Διαδικτυακή Πύλη ΕΚΕ Κύπρου

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου
Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου