Αρχική Σελίδα Η Κύπρος εν συντομία Επενδύοντας στην Κύπρο

Επενδύοντας στην Κύπρο


Τομείς Επενδυτικών Ευκαιριών

Αξιοποιώντας τη στρατηγική της θέση, η Κύπρος έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των χρόνων σε ένα αξιόπιστο κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα στον τομέα των χρηματοπιστωτικών, των ναυτιλιακών και των υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων. Το γεγονός ότι το νησί είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης έχουν ενισχύσει περαιτέρω την ελκυστικότητα της Κύπρου και του ρόλου της ως γέφυρας για επιχειρήσεις και ως εφαλτηρίου για επενδύσεις στην Ευρώπη, Αφρική και Ασία.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Δέκα κύριοι λόγοι για να επενδύσετε στην Κύπρο

Η Κύπρος προσφέρει ένα μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων σε ξένους επενδυτές που αξιοποιούν την Κύπρο ως βάση διεξαγωγής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους σε όλο τον κόσμο. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιλαμβάνουν τη στρατηγική γεωγραφική θέση της , το υψηλό μορφωτικό επίπεδο του εργατικού της δυναμικού, σε συνδυασμό με το χαμηλό εργατικό κόστος, το χαμηλότερο εταιρικό φόρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα και την αναπτυγμένη υποδομή της.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παραδείγματα Επιτυχίας

Πολυάριθμες πολυεθνικές εταιρείες, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος έχουν παρουσία στην Κύπρο. Σήμερα, η Κύπρος φιλοξενεί πάνω από 225,000 εγγεγραμμένες εταιρείες από όλο τον κόσμο. Μερικές από τις ιστορίες επιτυχιών εταιρειών που έχουν ήδη εγκατασταθεί και επενδύσει στην Κύπρο παρουσιάζονται κατωτέρω.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Στατιστικές για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση αναφορικά με τις Επενδύσεις της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), η Κύπρος είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για ξένες επενδύσεις και κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων στον κόσμο, αφού παρουσιάζει υψηλή επίδοση στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις όπως και υψηλές δυνατότητες για τέτοιες επενδύσεις. Το 2010 η Κύπρος προσέλκυσε 578 εκ. Ευρώ σε Άμεσες Ξένες Επενδύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Πολιτική για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Με σκοπό την περαιτέρω εντατικοποίηση των άμεσων ξένων επενδύσεων, η Κυβέρνηση, από την 1η Οκτωβρίου 2004, φιλελευθεροποίησε πλήρως την πολιτική της αναφορικά με τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις όχι μόνο για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά επίσης και για τους επενδυτές από τρίτες χώρες στους περισσότερους τομείς της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων

Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, ιδιαίτερα σε στοχευμένους τομείς ήταν μια από τις κύριες προτεραιότητες της πολιτικής της Κυπριακής Κυβέρνησης. Προς το σκοπό αυτό εγκαθιδρύθηκε το 2007 ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιορισμένος δι’ εγγυήσεως και πλήρως χρηματοδοτούμενος από την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


 Αρχική Σελίδα | Χάρτης Πλοήγησης | EN

 Αναζήτηση:

A - / A +


Σχετικές Συνδέσεις

Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων

Σχετικά Έγγραφα

Κατεβάστε το αρχείο AcrobatΟδηγός Επενδύσεων & Επιχειρηματικό Ευρετήριο της Κύπρου (ΕΝ).pdfΤελευταία Ενημέρωση στις: 09/26/2017 02:56:38 PM


© 2009 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Διαδικτυακή Πύλη ΕΚΕ Κύπρου

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου
Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου